5 προειδοποιητικά σημάδια για να εντοπίσετε έναν αναξιόπιστο κλειδαρά

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα θέλατε απλώς να πιστεύετε ότι κάθε τοπική εταιρεία και πρόγραμμα κλειδαρά είναι αξιόπιστη για όλες τις μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Το να οδηγείτε στο σπίτι από τη δουλειά στην άκρη του δρόμου δεν είναι το καλύτερο μέρος για να δείτε διάφορες εταιρείες, να διαβάσετε τις κριτικές πελατών και να επαληθεύσετε τη συμμετοχή στην ALOA (Associated Locksmiths of America). Ωστόσο, εάν είστε κλειδωμένοι έξω και δεν έχετε άλλη επιλογή από το να καταφύγετε στις κίτρινες σελίδες ή τις λίστες στο Διαδίκτυο, προσέξτε αυτά τα 5 προειδοποιητικά σημάδια ότι πρόκειται να πέσετε σε απάτη κλειδαρά. Οι απάτες με κλειδαρά είναι συχνές σε όλη τη χώρα.

Προειδοποιητική πινακίδα #1: Χωρίς όνομα εταιρείας

Το πρώτο νεκρό δώρο είναι όταν απαντούν στην κλήση σας. Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά ονόματα εταιρειών, το άτομο που απαντά στην κλήση σας μπορεί να πει μόνο “Κλειδαράς”, χωρίς καν να πει το όνομα της εταιρείας. Κλειδαράς που είναι δόλιες χρησιμοποιούν κλειδαρας αγια βαρβαρα πολλά ψεύτικα ονόματα επιχειρήσεων, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου που όλα τροφοδοτούνται σε ένα απομακρυσμένο τηλεφωνικό κέντρο.

Προειδοποιητικό σημάδι #2: Ασυνήθιστα χαμηλά εισαγωγικά

Οι ύποπτα χαμηλές τιμές μέσω τηλεφώνου ή σε μια διαφήμιση είναι ο επόμενος δείκτης. Είναι ένα κλασικό δόλωμα και διακόπτης: μια τοπική εταιρεία κλειδαρά σας προσφέρει κάτι που φαίνεται σαν μια εξαιρετική προσφορά, ώστε να συμφωνήσετε με την υπηρεσία με βάση την τιμή. Όταν ο κλειδαράς βγαίνει πραγματικά, όμως, η αρχική προσφορά αποδεικνύεται ότι καλύπτει μόνο την κλήση υπηρεσίας. Η πραγματική εργασία βαραίνει άλλα 50-100 $ (ή ακόμα περισσότερα αν ο κλειδαράς σας πουλάει για περιττές υπηρεσίες) για να έχετε ήδη λογαριασμό.

Εάν αισθάνεστε κάποια υπεκφυγή όταν ρωτάτε για τις τιμές στο τηλέφωνο, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και δοκιμάστε έναν άλλο κλειδαρά που προσφέρει σταθερές προσφορές. Τα γραπτά αποσπάσματα είναι ακόμα καλύτερα. Θα μπορούσατε να καταλήξετε να πληρώσετε σε εύρος 300 $, απλώς ξεκλειδώστε την πόρτα του αυτοκινήτου σας.

Προειδοποιητικό σημάδι #3: Αυτοκίνητα χωρίς σήμανση

Οι κλειδαράδες που εμφανίζονται σε αυτοκίνητα χωρίς σήμανση είναι ο επόμενος δείκτης. Ένα αυτοκίνητο χωρίς σήμανση είναι μια σημαντική κόκκινη σημαία επειδή μπορεί να έχετε να κάνετε με έναν κλειδαρά ή τον Μπομπ από κάτω. Οι σκιερές εταιρείες κλειδαρά χρησιμοποιούν απομακρυσμένα τηλεφωνικά κέντρα, αλλά προσλαμβάνουν τοπικούς εργολάβους που δεν είναι πολύ καλοί ή σίγουροι για αυτό που κάνουν και πιθανότατα δεν είναι ασφαλισμένοι. Ένας τεχνικός που δεν είναι έμπειρος και αφελής μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις κλειδαριές, τις πόρτες και τα παράθυρά σας.

Μια τοπική εταιρεία κλειδαρά στην περιοχή σας που παρέχει στους τεχνικούς της εργαλεία, στολές και σημαδεμένα αυτοκίνητα είναι ένα πολύ καλύτερο στοίχημα, όχι μόνο επειδή είναι πιθανό να απολαμβάνετε καλύτερη εξυπηρέτηση, αλλά και επειδή μπορείτε να τους λογοδοτήσετε και την εταιρεία εάν κάτι τέτοιο πάει στραβά.

Προειδοποιητικό σημάδι #4: Αυξάνοντας την τιμή

Οι κλειδαράδες που μιλούν για την τιμή πριν καν αρχίσουν να εργάζονται για την κλειδαριά σας είναι οι χαμηλότεροι από τους χαμηλούς στην επιχείρηση. Ρωτήστε για την τιμολόγηση πριν αρχίσουν να λειτουργούν στην κλειδαριά σας. Εάν επιβαρύνονται ήδη με πρόσθετες χρεώσεις, ξέρετε ότι θα σας δαγκώσετε πολύ περισσότερα από όσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να πληρώσετε. Αν και μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να το ακολουθήσετε, να έχετε κατά νου ότι οι σκιεροί, άπειροι κλειδαράδες μπορούν να καταστρέψουν τις κλειδαριές σας και να σας κοστίσουν ακόμα περισσότερα χρήματα και χρόνο.